Munchrevyen: Mellom sofaputene

Mellom sofaputene er tittelen på årets Munchrevy, og det er nettopp her mellom sofaputene vi starter. En av skuespillerne har sunket så langt ned mellom sofaputene at det eneste vi ser er hodet, armene og et par viftende føtter. Jobben med å vise nødutgangene blir utført på humoristisk vis med føttene og så er showet i gang! Her er det latter fra start til slutt, og de gode numrene kommer tett. 


En underholdende måte å vise nødutganger og gi annen viktig info. FOTO: Marte Kristiansen

Tittel: Mellom sofaputene
Hvor/når: Edderkoppen fredag 4. januar
Instruktører: Peder Lundh, Julie Kielland, Ragnar Eri Christoffersen
Skuespillere: Alvin Johannes Ordgin Müller, Amalie Marie Anny Vernan Stuve, Eline Panea Berg, Felix Setlander Karlsson, Iben Steinsvåg Dalen, Karin Gjørv Røraas, Leo Holmertz Lien, Maria Helene Hølke Myhre og Vilde Dahl Neraal
Kommende forestillinger: 6. og 7. januar
Anmeldelse av: Kamilla Skallerud

Årets revy skal ta for seg alt det rare og absurde du finner mellom sofaputene. Selve sofaen er bare med i to sketsjer, men tittelen funker bra som metafor. Det er ingen tydelig rød tråd, men det meste holder seg godt innafor temaet. Det er også kult med sketsjen om festrøyking som stadig dukker opp med en ny vri og binder det hele litt mer sammen.

Én av flere fantastiske solister! FOTO: Marte Kristiansen

Å bruke en (for de fleste) relativt ukjent sang fra musikalen Dear Evan Hansen som åpningsnummer er kanskje noe vågalt, men jeg digger det! Her er det sang og dialog om hverandre – en fin introduksjon til hva vi har i vente. I musikaler er sangene som regel skrevet med tanke på at teksten er en del av handlingen, så det at de bruker denne typen sanger i revyen er et bra utgangspunkt for å få fram tekstene. Dessverre forsvinner mye av teksten når hele ensemblet synger sammen, men solistene artikulerer godt og er sinnsykt bra gjennom hele revyen!

Skuespillerne holder et skyhøyt nivå og de aller fleste sketsjene er skikkelig morsomme! Å lage gameshow a la Casino av “glemt passord” kunne fort blitt en klisjé, men det er en av sketsjene jeg ler mest av. The sims er også en gammel klassiker som her får nytt liv sammen med fidget spinners og  dabbing. Men kveldens høydepunkt er uten tvil når jentene parodierer guttene i «Gutta stemning» til Cell Bloch tango. Hele nummeret er gjennomtenkt ned til minste detalj, og får fram viktige punkter om trakassering og #metoo på en humoristisk måte som får salen til å hyle av latter. Dette nummeret alene gjør revyen verdt å se! 

Jentene i The sims får oss til å trekke godt på smilebåndene. FOTO: Marte Kristiansen 

Helhetsinntrykket av revyen er veldig bra, men flere av sketsjene kunne med fordel vært kuttet. Noen av sketsjene har morsomt innhold men mangler punchline, mens andre har bra punchline uten spesielt bra innhold. Likevel er resten av revyen så bra at de mindre morsomme sketsjene fort blir glemt. Og selvom klassisk- og moderne dans kanskje ikke passer helt inn i revyen, er jeg ganske sikker på at Munchrevyen har de beste tekniske danserne vi får se blant årets revyer, noe de får vist flere ganger – spesielt i “Kaffesangen” og “Gutta stemning”. Bandet er også fantastisk og setter stemningen hele veien.

Alt i alt er Munchrevyen 2019 er kjempe bra revy med et stort flertall av utrolig morsomme sketsjer. Selv om noen ting trekker litt ned, er dette en fantastisk revy jeg uten tvil vil anbefale!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg