Nissenrevyen: Ekte Fake

Med stive smil, gule kjoler og rød løper ønsker Nissenrevyen 2019 sitt publikum velkommen til Ekte Fake. Bandet spiller opp og skuespillerne leverer varene. Publikum blir servert blåsere, billig jeans, dørvakter og Anne Franks videoblogg, i tillegg til to avlslutningsnumre det lukter svidd av. Nissenrevyen ender kanskje med falske smil fra scenen, men den stående applausen fra salen, den er ekte!

Nissenrevyen 2019 er en herlig revy! FOTO: Ines Høysæter Asserson og Kaisa Ørnevik

 • Tittel: Ekte Fake
 • Hvor/Når: Hartvig Nissens skole fredag 4.januar
 • Instruktører: Jesper Breen Frilseth og John Gunnar Edvinsen.
  Skuespillere: Mariell Sørensen, Anna Hjarne, Christian Wisbech, Sjur Vatne Brean, Tord Kinge, Sophia Senje Ekholt, Sara Wist Tangenes, Jacob Nasseri og Nora Frølich.
 • Kommende forestillinger: Spilles 4.-19.januar
 • Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä

Første akt tar for seg en “fake” virkelighet. Alt er glattpolert i skjønneste instagramstil. Bilder av høytstående personer henger i bakgrunnen, friske planter står på scenen (som en del av en meget velfungerende scenografi), lyse og milde farger dominerer og skuespillerne synger “For vi er ekte fake”. Vi møter bloggere, plastiske kirurger, familier, anklager og fordommer. Før det hele bindes sammen av en sang som tar et oppgjør med alt vi har sett frem til nå: “For vi skal vise verden hvem vi faktisk er!”

“Fake fasade” er et strålende musikalsk nummer som viser at sinne, energi og opprørsstemning kan fungere like godt som humor på en revyscene. FOTO: Ines Høysæter Asserson og Kaisa Ørnevik 

Det er mye som fungerer her, bruken av scenerommet og overgangene spesielt. I tillegg er skuespillerne flinke til å gi sketsjene tid til å bygge seg opp. De tør å bruke stillhet til sin fordel. Spesielt Sjur Vatne Brean leverer fenomenalt gjennom første halvdel. Jeg ser fortsatt for meg hans forsøk på å sette opp et lerret…

I andre akt er masken tatt av og alt er “ekte”. Bildene på bakveggen har fått gjennomgå og plantene har overlevd pausen med et nødskrik. Nissenrevyen drar den helt ut. KRF får gjennomgå, søskenkjærlighet, fare og trygghet er andre begreper som får kjørt seg. En personlig favoritt er “Ekte hemmeligheter” hvor det å være seg selv får en helt ny dimensjon. Til de sukkersøte tonene fra “Do you wanna build a Snowman” synges det “jeg vil bare være pedo”, for man må jo få være seg selv, være ekte, eller? Å avslutte det hele til toner fra Hairspary er en garanti for god stemning og full trøkk. En skikkelig energibombe!

Dørvakta (Sjur Vatne Brean) forsøker desperat å sjekke legitimasjon. Lykke til. FOTO: Ines Høysæter Asserson og Kaisa Ørnevik

Om jeg skal pirke på noe kunne man med fordel ha kuttet noen numre, revyen er lang og alt er ikke like “on fleek”, men alt i alt spiller det ingen rolle. Ekte Fake er uansett en meget god revy av høy kvalitet. Den er også smart sammensatt ved å la en Sjur Vatne Brean i storform lede an i mange av sketsjene, og deretter overgi styringa til Mariell Sørensen i de store musikalske innslagene. Avslutningen på begge aktene bidrar dessuten til å sy det hele sammen (selv om rammen ekte fake kanskje er litt tynn). Det er lov å være smart, og her har instruktørene Jesper Breen Frilseth og John Gunnar Edvinsen tatt kloke og riktige valg.

Nissenrevyen 2019 Ekte Fake  er helt klart en revy man kan glede seg til. Den er morsom, smart og viser at skolen har et solid grep om revysjangeren, gratulerer med nok en strålende revy. Teaterungdom – fyll opp salen!

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg