Nydalenrevyen: Hvis det er lov å si

Dette er en bra revy! På den bittelille scenen leverer skuespillerne varene i en usedvanlig velspilt og stram oppsetning. Sesongens roligste scenearbeidere viser hvor avslappet og trygge de er på egen revy og regiHvis det er lov å si er på sitt beste når skuespillerne får slippe seg løs og bare trøkke på, sammen. Jeg koser meg i Nydalen!

Best sammen, ensemblet jobber godt og leverer varene så det holder. FOTO:  Emily Garbarek og Agnes Akre

Tittel: Hvis det er lov å si
Hvor og når: Nydalen vgs., 1.mars 2019
Instruktører: Fredrik Bentzen og Linn Gabrielsen
Skuespillere: Jørgen Lervik Dahlstrøm, Malin Borkenhagen, Hiyab Yonathan, Hedda Spro Larssen, Aurora Myklebust, Celine Slinning Ryssmo, Helena Bjerke, Malin Alise Løvstad.
Kommende forestillinger: t.o.m. 9. mars
Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä

Revyens utfordring ligger i teksten. Tidvis er den meget svak, men skuespillerne gjør det eneste rette, de kjører på og gjør alt de kan med den teksten de er gitt. Scenen er liten, men bevegelig lys og god koreografi kamuflerer det godt. Det er mye som gjøres veldig bra på Nydalen VGS.

Åpningslåten fra The Greatest Showman (årets mest brukte revylåt) setter standarden. Skuespillerne fremstår som selvsikre og kule folk. Jeg er med på moroa fra første stund. Videre følger en rekke meta-numre hvor de blant annet spiller mye på at det kun er én gutt i årets ensemble (Jørgen Lervik Dahlstrøm gjør forøvrig en kjempejobb). Det er kanskje ikke like morsomt hele veien, men det er velspilt og jeg blir absolutt underholdt.

Revyens soleklare høydepunkt, en beinhard origami bretteklubb. FOTO: Emily Garbarek og Agnes Akre 

Andre akt er nok hakket svakere. Unntaket er den fenomenale metallgjengen som har origami bretteklubb. Nummeret får taktfast og velfortjent applaus fra salen. Her ler, klapper og jubler jeg. En artig ide, kjempebra løst. Mer av dette!

Avslutningsnummeret (til Shut up and dance av Walk the Moon) er også bunnsolid. Jeg hopper over en del av sketsjene her, for når de store fellesnumrene virkelig har kvalitet er det de jeg husker etter forestillingen.

Alt i alt er Nydalenrevyen en meget god revy. Hva er lov å si? Hva er passende/upassende? Det er en grei tematikk. Ensemblet leverer så det holder – De bare peiser på. Det er gøy! Hvis det er lov å si er ikke blant årets aller beste revyer, men den er klart best blant de nest beste!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg