Persrevyen: Etisk norsk

Det er fredag kveld og vi har tatt turen til Persbråten vgs og revyen Etisk norsk. Hva vil det egentlig si å være etisk norsk? Persrevyen prøver å gi oss svaret, men lykkes ikke helt. 

Her er alle skuespillerne samlet på den hjemmekoselige scenen. FOTO: Celina Olsson

Tittel: Etisk norsk
Hvor/når: Persbråten vgs., 11. januar
Instruktører: Kasper Antonsen, Nickolai Arnesen-Halmrast, Jenny Skoland
Skuespillere: Jacek Jankowski, Pernille Sophie Skrindo, Gry Myrtveit Gundersen, Mounir Echarif, Isabel Ørnhøi Halvorsen, Tobias Kjærnes Paulsen, Diba Pirzad Amoli
Kommende forestillinger: 12.-18. januar
Anmeldelse av: Kamilla Skallerud

I det som ser ut som skolens kantine, har revygjengen på Persbråten bygget sin egen blackbox av en ganske kul scenerigg. Det er ikke store scenen de har å boltre seg på, men band og skuespillere får presset seg sammen i en koselig og hjemmesnekra revy. 

En (kanskje ikke helt) tilfeldig publikummer blir dratt opp på scenen i starten av revyen for å bli kvitt en av sine dårlige etiske sider. Disse dårlige sidene blir vi presentert for i løpet av første akt, mens andre akt går ut på å bli kvitt den ene – gjerrigheten. Tanken er nok at de forskjellige etiske sidene som blir vist, er de dårligste sidene ved oss nordmenn generelt, men jeg skal ikke påstå at jeg kjenner meg igjen i alle sammen. Skuespillerne gir alt, men selv med et helhjertet forsøk blir ikke resultat så altfor mye å skryte av. Det er mye skriking og det hele blir fort litt hysterisk.

Den gjerrige gjør alt hun kan for å spare mest mulig på en bollepose venninnen kjøpte for henne. FOTO: Celina Olsson

Det er langt mellom de gode numrene, men Netflix-sketsjen er en virkelig vinner som de fleste kan kjenne seg igjen i. Her møter vi en skoleelev som bør lese til tentamen, men trekkes stadig nærmere Netflix og ny episode av Riverdale. Tankene hennes høres over høyttaleranlegget, og det er kjempegøy hvordan hun diskuterer med seg selv om mattelekser eller Netflix er viktigst.

Et av høydepunktene er den paranoide jenta som skal vite hver minste detalj om kjæresten absolutt hele tiden. FOTO: Celina Olsson

Dickpic-sketsjer er en gjenganger blant årets revyer, og også Persrevyen har fått med seg denne trenden og utfordrer den. Avsenderen får spørsmålet “men hvorfor sender du dickpic?!” og så er vi i gang. Det tar helt av i et stort penis-nummer hvor selv de yngste i salen ler. Den paranoide jenta som skal ha full kontroll over kjæresten når han er på fest, er også en av de bedre sketsjene og kunne godt blitt dratt ut enda lenger.

Totalt sett er dette en helt OK revy. Temaet “etisk norsk” blir litt vagt, spesielt når det bare er fokus på de negative sidene – men idéen var god. Det er litt for langt mellom høydepunktene, men når de først kommer, koser jeg meg veldig!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg