Script Tease

Påstand: Det Andre Teateret kan bevise at det ikke er behov for dramatikere mer. Det er i alle fall det ensemblet mener de skal bekrefte – eller avkrefte – under kveldens forestilling. Dramatikkens Hus har gått med på “veddemålet” og stiller med dramatikere til konseptet Script Tease. Oddsen taler vel ikke akkurat i fordel Det Andre Teatret, men de skal ha for gøts og freidighet.

Helt uvitende om karakterer og handling, står Veslemøy Mørkrid, Nils Petter Mørland og Torgny Aanderaa klare for å levere forestilling. FOTO: Mari Noodt

Tittel: Script Tease
Konsept: The National Theatre of the World
Tid og sted: Det Andre Teatret, 17. februar 2019
Dramatiker: Fredrik Brattberg
Medvirkende: Torgny Aanderaa, Veslemøy Mørkrid, Nils Petter Mørland
Kommende forestillinger: 24. mars, 7. april
Anmeldelse av: Mari Noodt

 

Det er en umiskjennelig søndagsstemning på Det Andre Teatret i dag. I kafeen er det nokså glissent og kaldt, det er få folk på jobb – en av de er på opplæring – og energinivået er generelt ganske lavt. Jeg skal ikke skryte på meg å være spesielt energisk jeg heller, og passer sånn sett godt inn. Det er jo søndag, så vi kommer unna med det. Jeg syns derimot ikke at forestillingen skal kunne komme unna med det.

 

Der det før har vært storslagne innganger og jublende publikum, er det nå kleint og stille. Kveldens improvisatører kommer slentrende ut på scenen, halvveis vinkende til publikum. Nå er vi i gang!.. Ganske umotivert og ut av det blå. Tidligere kunstnerisk leder ved teatret – Nils Petter Mørland – introduserer forestillingen og kveldens dramatiker. Fredrik Brattberg har levert fra seg to sider av et nyskrevet manus som aktørene ikke har lest før. Aktørene har fått tildelt kostymer som passer til omstendighetene i manuset. Før de leser, fisker Veslemøy Mørkrid etter et par tilfeldige innspill fra salen. Ut av det blå og nokså umotivert det også.

Kan Det Andre Teatret bevise at de kan levere manus som en dramatiker? FOTO: Hentet fra Det Andre Teatrets nettside

Introduksjonen er endelig over, konvolutten med manus åpnes og en lang sekvens med opplesning følger. Kveldens manus er satt til Jesu tid og omhandler han og et par andre bibelske personer. Det er lite fart i både handling og dialog, og aktørene står helt i ro og leser. Denne “leseprøven” er rett og slett kjedelig og gir oss ikke mye av underholdningsverdi. Kanskje ikke det beste utgangspunktet for videre improvisasjon…

 

Det samme lave tempoet fortsetter dessverre ut i selve spillet. Aktørene kommer seg liksom aldri ut av søndagsturen, og det blir ganske intetsigende og famlende. De finner ikke flyten og spillet faller derfor sammen. Det blir ingen god story og innspillene fra publikum virker helt malplassert. Det er synd, fordi de ellers er tre knallsterke improvisatører! Men med et tamt utgangspunkt og en trøtt forsamling både på og foran scenen, blir det ingen suksess. Det må også nevnes at det ikke er mye å hente fra teknisk avdeling i dag heller. Lyset virrer fram og tilbake, helt ute av takt med handlingen, og musikken er nærmest fraværende.

 

Dagens Script Tease kan ikke beskrives som noe annet enn en daff opplevelse. Det Andre Teatrets påstand er i alle fall avkreftet, men jeg vil heller ikke si at Dramatikkens Hus gikk seirende ut. Kanskje det kan være lurt å legge noen få retningslinjer for manuset som leveres, og prøve å legge forestillingen til et litt mindre sløvt tidspunkt?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg