Sommerstandup 2020

Norgesferien er reddet når kulturlivet har åpnet igjen og nok en sommer kan Latter by på Sommerstandup! Med et tight program stappfullt av gode komikere og poenger, er dette showet perfekt for de som vil ha et kulturelt avbrekk i sommer.

Latter har i år flyttet showet fra utescenen til hovedscenen inne – med god avstand mellom publikum selvfølgelig. Foto: Stine Sørensen

Tittel: Sommerstandup 2020

Hvor/når: Latter, Hovedscenen, onsdag 15. juni

Med: Ahmed Mamow, Rasmus Wold, Eirik Krokås og Thomas Leikvoll

Kommende forestillinger: Spiller t.o.m 29. august

Anmeldelse av: Stine Sørensen


Dette er et konsept Latter har blitt fortrolige med og gode på i løpet av årenes løp: en konferansier leder publikum gjennom kveldens show, og et knippe utvalgte komikere får tildelt ca. et kvarter til sitt materiale. Sommerstandup spilles helt frem til 29. august, og i løpet av perioden byttes komikerne ut med nye fjes. Her vil det altså være noe for enhver smak, og skulle man ha lyst på en runde nr. 2 er det ingen sak med nytt stoff på plakaten hver uke.

Denne solfylte onsdagen var det Ahmed Mamow, Rasmus Wold, Eirik Krokås og Thomas Leikvoll som fikk underholde i den stramme timen showet varer. Leikvoll var kveldens konferansier, og med en veterans gode timing og vittige tone geleidet han oss elegant fra første komiker til siste. Leikvoll er en kløpper på publikumsinvolvering, og hans lette harselering med et gift par og en ung lege får latteren til å runge i salen.

Kveldens komikere på scenen (- Sjur Koppen). Plakat: Sondre Børrestad/Stand Up Norge

Første komiker ut er Eirik Krokås, nyinnflyttet til Oslo etter å ha bodd hjemme hos moren i Bergen. Det er spesielt spennende å sitte i salen i kveld, for jeg har faktisk ikke sett noen av disse komikerne opptre før. Slikt er gøy! Krokås serverer humor som treffer godt, og spesielt sitter latteren løst når han forteller om mor som er regnskapsfører og har skaffet seg hagle.

Neste på scenen er Rasmus Wold. Med særdeles god tilstedeværelse og timing utmerker han seg virkelig som en standup-komiker, dessverre traff ikke hans fotball-tema meg like godt. Men for dere lesere som som digger sporten vil nok den delen være kveldens fulltreffer. Siste mann ut er Ahmed Mamow, som med sin keitete holdning og avslappede stil skaper en likedan stemning i salen. Han strekker humoren lenger enn de andre to, og grovisene hans får en både til å flire høyt og bli brydd på samme tid. Mamow kunne med fordel ha utforsket noen av poengene på forhånd, da det var flere vitser som fløt ut i vasne avslutninger uten særlig innhold.

Sommerstandup er perfekt for alle over 18 år (showets aldersgrense) som er i Oslo denne sommeren og vil utforske kulturlivet. Eller for de som vil dra med gjengen på noe annet enn en utepils i parken. Eller for de som rett og slett bare vil ha seg en god latter. Resultat vil uansett bli en fornøyelig (og trygg) kveld.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg