Stovnerrevyen: Stovnerske tilstander

Undertittelen lyder som følger: «Et fengslende østkantshow!». I programmet er alle involverte avbildet i «mugshot»-stil, og åpningen starter med en montasje av lite flatterende avisoverskrifter om Stovner vgs. Stovnerske tilstander tar seg selv så uhøytidelig som det går an, og resultatet er nokså fornøyelig.

Vi blir tatt med på Stovner gård, hvor alt er fryd og gammen helt til det kommer en gris. FOTO: Team GD Photo


Tittel: Stovnerske tilstander
Tid og sted: Stovner vgs, torsdag 14. mars
Regi: Zahid Ali
Instruktør: Mathias Falck
Manus: Zahid Ali og Shabana Rehman basert på workshop med stovnerelever
Skuespillere: Ingita Khan, Mehdi Adam Abidine, Abdullahi Ali Ahmed, Erica Finsen, Idun-Eline Bremnes, Arselan Shabir, Khadija Mohamoud, Lara Hassanieh, Sima Vahdani, Shagun Raturi, Thea Eldor Westlie, Januyah Sivakumar og Qamar Abikar Ahmed.
Kommende forestillinger: Spiller 15. og 16. mars.
Anmeldelse av: Stine sørensen


 

Her skal det harseleres med eget rykte og samfunnets fordommer. Stovner-ungdommen vanker i gjengmiljø og bærer machete og «gønnere» i sekken. Lærene har intet annet valg enn å gå på selvforsvarskurs, og politiet må gå så langt som å sende inn en hvit dame undercover som «Fatima». Det skal  godt gjøres å forsvare en «black-face»-sketsj i 2019, men Stovnerevyen får det til og jeg tillater meg å le uten (altfor) dårlig samvittighet.

Abdullahi Ali Ahmed får virkelig vist hvilket komisk talent han er som “Sosse-Somalieren”. FOTO: Team GD Photo

 

Det er mye internhumor på scenen, men de kommer seg unna med det fordi tematikken er såpass universell. Det spøkes med rasisme og stereotyper, og selvironien løftes til nye høyder. Her er det få parodier av dagsaktuelle politikere eller populære tv-show, men heller fokuserer de på ungdommen og nærmiljøet. Erna Solberg gjør riktignok en opptreden i avslutningsnummeret, hvor hun skal fikse utfordringene i skolen med D-vitamin (vittig sunget til Baby-shark melodien).

 

Det er en liten gjeng som underholder på scenen, men de gjør det med stor innlevelse. Noen er litt mer beskjedne og tilbakeholdne, men det går ikke nødvendigvis utover spillet. Det er tydelig at dette er et prosjekt mange har engasjert seg i, og ungdommen tar et fantastisk eierskap til revyen og innholdet. Det som trekker litt ned på helhetsinntrykket er en gjennomgående slapp diksjon fra mange av skuespillerne, så det var ikke alltid jeg fikk med meg et poeng eller en punchline. Vi får håpe det blir bedre etterhvert som de blir varmere i trøya.

Når man ikke har råd til egen russebuss, og må dele på en IKEA-buss #denfølelsen FOTO: Team GD Photo

Stovnerrevyen leverer en enkel, men solid revy som underholder. Den er sjarmerende, herlig drøy og akkurat lang nok til at det ikke blir for mye av det gode. Om elevene på Stovner virkelig bærer machete i sekken og tvinger lærerne sine til å gå på selvforsvarskurs kan jeg ikke vite, men etter i kveld er det ingen tvil om hva de er gode på: Stovnerske tilstander – bra jobba!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg