Til ungdommen

Som rolig ektefølt fortellerteater leverer 5 unge skuespillere en rørende forestilling om ungdomstiden. Til ungdommen har tatt turen fra boksidene og opp på scenen på Centralteatret. Vi i Teaterungdom.no har gledet oss lenge! Salen er proppfull av den ypperste kultureliten i Oslo, men også av mange ungdommer. Allerede der er Til ungdommen en suksess.  

5 ungdommer forteller om det å være ungdom i Til ungdommen. FOTO: Lars Opstad

Tittel: Til ungdommen

Hvor/Når: Oslo Nye Centralteatret torsdag 22.januar (urpremiere). Forestillingen er en samproduksjon med Unge Viken Teater

Av: Linn Skåber

Bearbeidet og regissert av: Mattis Herman Nyquist

Komponist: Jon Ranes

Medvirkende: Ines Høysæter Asserson, Tarjei Sandvik Moe, Emilie Mordal, Filip Bargee Ramberg, Jon Ranes

Kommende forestillinger: Spilles på Centralteatret frem til 4.mars

Anmeldelse av: Helge Langerud Heikkilä


For noen talenter. De fem ungdommene på scenen leverer så til de grader. Ikke bare leverer de replikkene på en briljant måte, Jon Ranes har også komponert musikken. Wow! Det er bare å bøye seg i støvet og ta av seg hatten. Rått!

Tekstene som leveres handler om ungdomstiden. Om ting som er vanskelig og som man går rundt og grubler over. Som et slags tankespinn. Et dypdykk inn i ungdommens melankoli. Det treffer. Jeg tror mye av grunnen til at det treffer så godt er at man tar teksten og historiene så innmari på alvor. De får stå på egne ben, uten noe krimskrams eller visuelt støy. I slikt lavmælt fortellerteater er replikkføringen og skuespillerprestasjonene alfa-omega. Og der er skuespillerprestasjonene i Til ungdommen formidable.

Ikke bare er han skuespiller i forestillingen, Jon Ranes har også komponert den meget gode musikken i Til ungdommen. FOTO: Lars Opstad

Jeg savner kanskje noe lys. Det er tross alt utrolig mye gøy ved å være ungdom også. I Til ungdommen får ikke denne moroa så mye plass. Kanskje er det et bevisst valg? Å la forestillingen handle om akkurat de fasene av livet det ikke er så lett å snakke om som ungdom?

Som Teaterungdom er det sterkt å se slike forestillinger. Unge aktører på scenen og historier fra unge menneskers liv som presenteres i stor skala for ungdommer. Til ungdommen oppleves viktig og riktig. Mer av dette, mer av disse fem skuespillerne, mer teater – til ungdommen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg