Ullernrevyen: Din revy

Elevene ved Ullern vgs har forvandlet et av skolens auditorier til en mørkkledd og elegant scene, og skuespillerne introduserer Din revy. Første akt stråler, men  så dabber det av…

Ullernrevyen legger opp til publikumsmedvirkning, og i dette nummeret får publikum stemme over hva som skal være på pizzaen. FOTO: Leander Falkenberg

Tittel: Din revy
Hvor/når: Ullern vgs., 10. januar
Instruktører: Tarald Reite og Joakim Ljønes
Skuespillere: Carl Philip Dybwad, Andrea Berner, Bendik Barlinn Kjelstad, Olav Rosón Eide, Henriette Bolstad, Thea Vallestad, Tyra Tvedte Kristoffersen.
Kommende forestillinger: 11.-13. januar
Anmeldelse av: Kamilla Skallerud

Konseptet rundt Din revy er egentlig ganske smart. Det legges opp til at publikum skal få være med å bestemme hvordan revyen blir, ved å stemme med en rød eller grønn stemmeseddel fra programbladet. Dette er i utgangspunktet en god idé og gir assosiasjoner til improteater, men det virker som det blir litt glemt underveis, da vi som publikum bare får være med å stemme i to sketsjer.

Toastmaster Marit (spilt av Andrea Berner) leder oss gjennom kveldens revy, og funker som en slags konferansier. Hun flørter med publikum og er veldig gjennomført i sin relativt kleine rolle. Hun snakker nesten i overkant tydelig, men det gjør bare karakteren enda morsommere. Gjennomgående i revyen er at alle snakker veldig tydelig, så det er umulig å gå glipp av en god punchline. 

Første akt har mange høydepunkter, men det beste er Tyra Tvedte Kristoffersen i «Kommune og fylkestingsvalg»! Vi ler så vi griner av dama som prøver å få ungdommen mer opptatt av politikk. Digger også at det er skrevet en egen sang (med tilhørende dansenummer) om at lerretet går ned, fremfor et rent sceneskift for å ta ned lerretet. 

Tyra Tvedte Kristoffersen forteller på humoristisk vis hvorfor vi bør stemme på neste kommune- og fylkestingsvalg. FOTO: Leander Falkenberg

Andre akt er gjennomgående dårligere enn første akt, men har noen blinkskudd som «Ta abort», et herlig musikalnummer som gir abortloven et spark i ræva. Tinder-sketsjen er også veldig morsom! Dessverre avsluttes det hele med å rakke ned på oss i publikum for ikke å ha medvirket nok. Så i stedet for å slutte med et brak, møter vi en gjeng skuespillere og dansere som synger sint om hvor dårlig publikum vi var – ganske kjipt for et ivrig publikummer som velvillig var med på både allsang og avstemningene underveis. 

“Ta abort” til sangen “Turn it off” fra The Book of Mormon er høydepunktet i 2. akt! FOTO: Leander Falkenberg

Alt i alt er Ullernrevyen en gjennomgående god revy med mange morsomme sketsjer, selv om 2. akt trekker helhetsinntrykket litt ned. De tre koristene gir likevel revyen et kjempeløft! Mellom hver sketsj får vi noen strofer fra trioen som stort sett synger trestemt og klokkerent. Her er det frysningsfaktor på høyt nivå! Bandet er også veldig bra, men med flere innleide proffe musikere er det kanskje ikke så rart? Uansett, vi koste oss på Ullernrevyen!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg