Derfor burde du se “Pulverheksa og vennene hennes”

“Pulverheksa og vennene hennes, det må jo være barneteater” tenker du kanskje. Da har du helt rett. “Hvorfor i all verden skal jeg se barneteater?” Tenker du kanskje. Jo, her får du ti gode grunner til hvorfor DU BURDE se “Pulverheksa og vennene hennes”.


Foto: Fredrik Arff

1. Maj Britt Andersen. Pulverheksa i egen høye person. Varm, rolig, moderlig og syngende. Maj Britt er alt vi er vant til at hun er, og litt til. Hennes heks er som henne, og det er jo helt perfekt.

2. Scenografien. Scenografien i forestillingen er helt nydelig. Pulverskogen lever. Den er vakker i sin enkelhet. Funksjonell og estetisk vakker. Ett skoleeksempel på hvordan enkel, vakker scenografi skal være.


Foto: Gisle Bjørneby

3. Janne Starup Bønes og Haakon Strøm. Kanskje ikke de mest kjente navnene i teaternorge, men dette er altså to av landets dyktigste dukkespillere. Janne så vi i Teaterungdom sist på Dramatikkens hus som Rikke Petrikke, mens Haakon Strøm gjerne er å se som en del av Teater Joker, som blant annet har gitt oss Brune. Begge deler barneteater. I “Pulverheksa og vennene hennes” viser de nok en gang at de mestrer barneteatersjangeren til det fulle.

4. Du vil jobbe med barneteater. Dersom du studerer teater, eller ønsker å jobbe med teater for barn er dette en perfekt forestilling å se. Den er enkel og man ser tydelig hva som fungerer. Man kan nesten kalle det utdannelse i barneteater å se forestillingen.

5. Herlig ujålete. Forestillingen er enkel hele veien. Ikkenoe fikksfakkseri. Her er det ikke skuespillere som ønsker å briljere og dermed overskygger andre. Her er ingen diva eller primadonna som krever mer enn hun fortjener. Forestillingen er herlig ujålete.

6. Kvalitet i alle ledd. Det er faktisk ingenting ved denne forestillingen som er dårlig. Det er helt enkelt kvalitet i alle ledd.


Foto: Gisle Bjørneby

7. Historien. En av de enkleste jeg noengang har sett på en scene. Dramaturgien er enkel, alt løses lett, ingen stor konflikt, men like fullt en fullverdig historie som uten problemer fyller den snaue timen forestillingen varer.

8. Sangene. Sangene høres ut som om de er tatt ut av en hvilke som helst barne-og-ungdomsteater forestilling. Ingen setter seg på hjernen, teksten er selvfølgelig og sånn sett kan man kanskje tro at de virker kjedelige og overflødige. Det gjør de ikke. Maj Britt leder an, og dyrene henger seg på. Ved å spille på det enkle, passer det med enkle sanger. Spillestil, kostymer osv. gjør at sangene fungerer. 

9. Figurene. Figurene er nydelige, spillbare, gjennomførte. JEG ELSKER FIGURTEATER!

10. Godt teater er godt teater. Uansett sjanger, budsjett, målgruppe og spillested er godt teater, godt teater. Og “Pulverheksa og vennene hennes” er knallbra!

Jeg kan ikke komme på noen god grunn til at du ikke burde se “Pulverheksa og vennene hennes”, derfor er det heller ingen grunn til å ikke gi forestillingen terningkast 6!

Tittel: Pulverheksa og vennene hennes
Av: Tine Thomassen
Tid og sted: Riksteatret, Nydalen 30.mars
Regi: Ivar Tindberg
Medvirkende: Maj Britt Andersen, Haakon Strøm, Janne Starup Bønes og Jørn Morstad
Kommende forestillinger: Skal turnere over hele landet i 2017
Anmelder: Helge Langerud Heikkilä
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg