KLODEN – et sted for scenekunsten og de unge

Teaterungdom.no ble startet for å gjøre ungdomsteater mer tilgjengelig. Det lages utrolig mye bra teater for den yngre garde, men selve teaterhuset har latt vente på seg. Bygget har aldri vært tilgjengelig. Tilgjengelighet og flere muligheter for samarbeid har manglet, selv om mange gode produksjoner finnes der ute. KLODEN ønsker å endre på dette.

Vi settes oss ned for en prat med Elin Rekdal. En sporty dame med vennlig smil og smittende humør. Hun forteller om KLODEN, et knutepunkt i et nettverk med felles mål om å vise mer god scenekunst for flere barn og unge. Drømmen er et eget bygg, et teaterbygg for barne og ungdomsteater. KLODEN har gjennomført en mulighetsstudie rundt et bygg i Kabelgata på Økern. Tegningene er flotte og ideene mange. KLODEN tør å drømme stort. Tanken er å bli et programmerende teater slik som Dansens Hus og Black Box teater, men med scenekunst for det unge publikummet.

“Mange kompanier gjør veldig mye bra” sier Elin, «derfor er det behov for et visnings- og utviklingssted. I dag viser Den Kulturelle Skolesekken mye, mens det finnes for få offentlige øvings- og visningslokaler for teater og dans for barn og unge.»

Selv om ikke bygget er på plass ennå har KLODEN gjort seg bemerket. Under Heddadagene satte de opp et telt rett foran inngangen til Nationaltheatret. Her viste de forestillinger som Brune (som vi anmeldte HER!) og Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping (som vi hyllet HER!). «KLODEN i sentrum» mottok over 70 søknader fra folk som ville spille i teltet og utover høsten har de flere spennende ting på trappene. Blant annet Asfaltpuls i september (som du snart vil kunne lese mer om her på siden…).

Vi heier virkelig på KLODEN! – dette er en gjeng med samme mål som oss. Ungdomsteater fortjener å løftes opp og frem.

For den nysgjerrige kan du lese mer om KLODEN og deres arbeid HER! Sjekk også ut UNGE STEMMER HER! Dette er bra greier. Teamet bak KLODEN er en rå gjeng som vi helt sikkert vil komme tilbake til utover høsten. Bare vent å se…

– Helge

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg