Årets nominasjoner til Revykavalkaden

For mange videregående elever i Oslo og omegn er revysesongen årets høydepunkt. Vi i Teaterungdom.no har vært så heldige å få lov til å delta på denne enorme festen også i år, som en del av juryen til Revykavalkaden.

I juryen sitter anmeldere fra Aftenposten og Teaterungdom. Sammen har vi nominert og kåret vinnere i kategoriene årets revy, beste kvinnelige skuespiller, beste mannlige skuespiller, beste sketsj, beste musikalske innslag og åpen klasse. 

Det har vært en interessant sesong, som brått tok slutt da korona-viruset brøt ut i Norge for fullt. Dette førte til at Åsrevyen ble kansellert på premieredagen, noe vi syns er utrolig trist. Vi ønsker likevel å gi en god applaus til den hardtarbeidende gjengen i Ås som stod på til siste slutt.

Årets kavalkade blir også av det spesielle slaget. Den skal streames. Likevel kan man se frem til en skikkelig revy-fest-dag den 1.april da seks priser skal deles ut

OG DE NOMINERTE ER…. (*drumroll*)

 

Årets revy

Nissenrevyen

Årets Nissenrevy er helt nedstrippet, alle er kledd i kjeledresser og musikken er tekno. Men dette er også en hyllest til skolerevyen som samlingspunkt.  Enkel, men utfordrende. Lett og leken. Og først og fremst kjempemorsom. 

OBS-revyen

Bak den tørre tittelen Personalmøte for nye sikkerhetsrutiner og innføring i innloggingssystemer på møterom B204 klokken 15:45, skjuler det seg absurditet, kreativitet, uforutsigbarhet og sjarm. Hver gang du tror du vet hvor en sketsj er på vei, snus poenget på hodet eller tar en uventet sving. Dette er en skikkelig hjemmelaget revy, som ofte er drøy – men aller mest,veldig, veldig gøy!

Skirevyen

Fra første stund er det tydelig at Skirevyen gjør sin egen greie. I år skal det handle om pølsen. Og, skal det vise seg: Litt om anmeldere, gruvearbeidere og fallende menn som er usikre på seg selv. Skirevyen er en fest av absurditeter, samfunnssatire og originaliteter i svært stram regi. 

Vallerrevyen

Alt spres i dagens samfunn: dickpicks, falske nyheter, klamydia, likes på sosiale medier. Det er dette Vallerrevyen utforsker i Full spredning. Resultatet er en vellykket samfunnssatire, som på sitt beste utfordrer rammene for sitt eget tema. Det gjør revyen overraskende, kreativ og tidvis utrolig morsom.

Sandvikarevyen

Sangnumrene løftes av felles guts og stå-på-vilje. Her gir man alt for hverandre og skaper et felles produkt som er bedre enn alle enkeltelementene. Så gøy! Velspilt, velkoreografert og gjennomarbeidet.

Alle digger dinosaurer – Sandvikarevyen er nominert til årets revy FOTO: Emil Haugvoll-Team GD

Beste mannlige skuespiller

Elliot Vaugn, Fossrevyen

Vaughn er en entertainer av rang, som klarer å bruke seg selv inn i karakterene. Han er kuleste-fyren-i-klassen i ene øyeblikket, nerd i det andre – og litt androgyn i det tredje, uten at han egentlig gjør seg til. Vaughn har også et skikkelig stjernenummer i “Ensom på bussen.”.

Niels Skåber, Nissenrevyen

I Nissenrevyen er Skåber den eneste gutten i ensemblet, og han glir perfekt inn i jenterekka – uten å forsøke å overskygge de andre. Han er også en god revyskuespiller, og særlig morsom som Adolf Hitler som ikke kommer inn på Kunsthøgskolen.

Lukas Anvik, Skirevyen

Anvik har en fantastisk mimikk, timing og er alltid tydelig på scenen. Gjennomgangskarakteren “den fallende mannen”, sjarmerte hele juryen. Han var også særdeles morsom som en gris som akkurat kommer seg unna slakterdøden.

Thomas Røstgård Stenberg, Skirevyen

Røstgård Stenberg leverte en av de beste Hellstrømparodiene som denne juryen har sett. Det er godt gjort å parodiere en så gjennom-parodiert mann. Han synger også svært fint, og er skremmende god som en tyrann av en anmelder i Aftenposten!

Oliver Mølmen Kjeldstad, Elvebakkenrevyen

Dette er et multitalent som mestrer sang, dans og teater på et skyhøyt nivå. God komisk timing, mange fantastiske ansiktsuttrykk – og en god musikalskuespiller selv når han henger i taket.

Thomas Wist, Vallerrevyen

En energibombe med et eneste stort smil gjennom hele revyen. Et smil som smitter over på publikum i fellesnumrene, og som fremstår akkurat passe psykopatisk når han spiller livsfarlig munk i vikingtiden.


Beste kvinnelige skuespiller

Klara Mohn, OBS-revyen

Mohn er veldig god til å lytte på scenen, og gir utrolig mye kjærlighet til sin gjennomgangskarakter: En kontoransatt med nakkekrage. Hun klarer å være både sjarmerende og patetisk i samme sketsj, og har også et stjernenummer som “lommekvinnen”.

Helle Eia Ryg, Fossrevyen

Eia Ryg har en flott komisk timing, og en avslappet stand up-stil som hun tar med seg inn i sketsjene. Samtidig er Eia Ryg en klassisk revyskuespiller som er god på karakterer.

Anna Filippa Hjarne, Nissenrevyen

I en ellers eksperimentell revy, leverer Hjarne ett av årets mest klassiske revyprestasjoner. Hun spiller en representant for Norsk Revy, med grått hår og uforløste skuespillerambisjoner. Det er en karakter som du blir glad i, selv om du jo også må le. Bra revyhåndverk!

Hannah Haslie, Nissenrevyen

I år er Nissenrevyen et skikkelig ensembleprosjekt. Haslie er en av de vi er særlig imponert over i dette ensemblet. Hun er rolig, når de andre er “gærne”, og tar rommet når det er hennes tur til å skinne.

Ada Emilie Aalberg Opsahl, Skirevyen

Skirevyen har et sterkt skuespillerlag, men også en liten juvel av en revyskuespiller i midten. Opsahl har et morsomt kroppsspråk, god ansiktsmimikk og en slags galskap som gjør at vi tror hun er truendes til hva som helst!


Beste sketsj

“Babyshower” – OBS-revyen

“4DX” – OBS-revyen

“Ylva ydmyker en scenearbeider” – Nissenrevyen

“Hitler prøver å komme inn på Khio” – Nissenrevyen

“Synkronsvømming” – Lambertseterrevyen


Beste musikalske innslag: 

“Progressive briller” – Rudrevyen

“Ensom på bussen” – Fossrevyen

“Live musikal/Dele med andre” – Munchrevyen

“Vaskedamenummeret” – OBS-revyen

“Foodora” – Lambertseterrevyen

“Bestemor-rap” – Nadderudrevyen

“Avslutningsnummeret” – Elvebakkenrevyen

 

Elvebakkenrevyen avslutter storslagent og likevel varmt og avslappet. Avslutningsnummeret deres er nominert i kategorien beste musikalske innslag. FOTO: Noah Gylver

 


Åpen klasse: 

Årets Nostradamus og applaus: Snilerevyens pestrevy

Årets konsept: Nissenrevyens kjeledresser, tekno og skifting på scenen.

Årets revysjef: Persrevyens Diba Pirzad Amoli, som håndterte en rekke skader rett før og under premiere med stoisk ro.

Årets lillefinale: OBS-revyens avbrutte shownummer

Årets comeback: Kongshavnrevyen, som hoppet fra ener til firer på terningen.

Årets film: Sandvikarevyens “Doomsday-prepper”

 

Fra 1 til 4, Kongshavn har utvilsomt stått for årets comeback, det gir nominasjon i åpen klasse kategorien. FOTO: Beatriz Castrillo
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg